Specificaties

Isolatie in de zomer en winter

Om een woning goed te renoveren is het van belang doeltreffende materialen te kiezen die zowel in de winter als in de zomer bescherming bieden tegen koude resp. warmte.

In de winter

In de winter zorgt SKYTECH PRO XL voor een duurzame bekleding die bescherming biedt tegen koude luchtinlaat dankzij de weerkaatsende buitenbekleding, het luchtdichte membraan en de slecht geleidende laag.

In de zomer

In de zomer weerkaatst SKYTECH PRO XL 95% van de zonnestralen in de geventileerde luchtspouw dankzij het sterke reflectievermogen en zorgt het voor een verbeterd isolatie vermogen dankzij de laag met een hoge dichtheid.

De grondbeginselen van isolatie

Warmte wordt steeds doorgegeven van een warme naar een koude zone. Deze verspreidt zich op drie verschillende wijzen: geleiding, convectie en straling.

Geleiding

Warmteoverdracht door contact binnenin een materiaal of tussen materialen.

De geleiding van een materiaal wordt gekenmerkt door zijn thermische geleidbaarheid, ook lambda genoemd en aangeduid met het symbool λ. Hoe kleiner de λ van een materiaal, hoe groter de geleidingsbarriПre van het materiaal.

Voordeel van SKYTECH PRO XL: De glasvezellaag van hoge dichtheid vormt een goed isolatie dankzij de zeer lage thermische geleidbaarheid λ=0,029 W/m.K. SKYTECH PRO XL aan de buitenzijde.

Thermische straling

Warmteoverdracht zonder contact, tussen twee materialen.

Straling wordt gekenmerkt door thermische emissie aangeduid met het symbool epsilon E. Hoe kleiner de E van de wanden, hoe groter de barrière van het materiaal voor straling.

Voordeel van SKYTECH PRO XL: Zijn toplagen in zuiver aluminium met een lage emissiewaarde (5%) weerkaatst 95% van de uitgezonden warmte naar de stralingsbron (verwarmt in de winter, en weerkaatst zonnestraling in de zomer).

Convectie

Warmteoverdracht door beweging van lucht.

Convectie ontstaat door luchtbewegingen veroorzaakt door een verschil in temperatuur en dichtheid. Warme lucht stijgt en geeft zijn warmte af.

Voordeel van SKYTECH PRO XL: Zijn afdichtingsmembraan (tegen water en lucht) vormt een barriПre tegen de beweging van warme lucht.

Dikte: 10 mm
Rol grote: 1,12 m¹ x 18 m¹ lang
Dichtheid: 1200 gr/m2
Verpakking: Per rol
Rol gewicht: 24 Kg
Rol diameter: 420 mm

 •  Ademend en waterdicht membraam versterkt met glasfiber / puur aluminium folie
 • Hoge dichtheid deken gemaakt met ononderbroken E glasvezel Rd=1,7
 • Micro geperforeerde puur aluminium folie (ademend)
 • Zelfklevende verbindingsstrook voorzien van aluminium folie
 • Brand klasse: Euroklasse A2 s1,do (niet ontvlambaar)) – M0
 • Waterdamp doorlatendheid: Sd 0,05
 • Hoge Damp Doorlatendheid
 • Scheur weerstand: R3 (weerstaat meer dan 28,4 Kg punt trek kracht)
 • Waterdichtheid: W1 (Waterdicht onder 1000 mm water kolom)
 • Maximale afstand bevestiging: 90 cm
 • Geluidswering RW = 16dB

Skytech Pro XL bestaat voor 90% uit gerecyclede materialen met als basis materialen glas en aluminium.

De waterdichte en dampopen spinvliesmembraan en de kleefstrook is niet gerecycled maar is wel recyclebaar. Daarom is het toepassen van Skytech Pro XL een duurzame investering voor nu maar ook voor de toekomst.

Ondertussen worden door de fabrikant diverse tests gedaan om ook het spinvliesmembraan te vervangen door een gerecyclede toepassing.